Znanstveni skup “Istra u velikom ratu: glad, bolesti, smrt” u Taru

Humanističko društvo Histria uključuje se u obilježavanja stogodišnjice Prvog svjetskog rata organizacijom Međunarodnog znanstvenog skupa “Istra u velikom ratu: glad, bolesti, smrt”, koji će biti održan u Taru 10. listopada. Na studijskom danu, na kojem će sudjelovati dvadesetak stručnjaka iz Italije, Slovenije i Hrvatske, predstavit će se specifična tematika socijalne povijesti Istre. Istarsko društvo i gospodarstvo, zdravstvo i javno zdravlje, kao i demografska kretanja u vrijeme rata, predstavljaju naime tri teme koje su, iako specifične i neovisne, neraskidivo povezane i u među-sobnoj interakciji.

Susret je organiziran u suradnji sa Zajednicom Talijana “Giovanni Palma” Tar i s učešćem Istarskog povijesnog društva te Zavičajnog muzeja Poreštine. Također, uživa i visoko znanstveno pokroviteljstvo Instituta za povijest oslobodilačkog pokreta u Furlaniji Julijskoj krajini, Povijesnog instituta Milka Kosa, Znanstveno istraživačkog centra Slovenske akademije znanosti i umjetnosti te Hrvatskog znanstvenog društva za povijest zdravstvene kulture. Događaj je također dobio službenu oznaku vodećih nacionalnih odbora obilježavanja stogodišnjice Prvoga svjetskog rata svih triju uključenih država (Hrvatski odbor obilježavanja stogodišnjice Prvoga svjetskog rata, Presidenza del Consiglio – Struttura di missione per gli anniversari di interesse nazionale, Nacionalni odbor za obilježavanje stoljetnice 1. svjetskog rata).

Program preuzmite ovdje.

Screen Shot 2014-10-03 at 10.09.52

Izvor

Slika

Leave a Reply


5 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum