Franky Silence & Ghost Orchestra u Buffet Bunkeru

Iz Švicarske u pazinski Buffet Bunker  dolazi sastav Franky Silence & Ghost Orchestra. Nastup je zakazan za 7. studenog u 21 sat.

Screen Shot 2014-11-03 at 10.11.35

Posljednja djela sastava Franky Silence & The Ghost Orchestra oslanjaju se na ostavštinu Davida Lyncha, Orsona Wellesa ili pak Jima Thompsona. Franky Silenceove su centralne figure, pjevačica Sabrina Troxler i kontrabasist Adi Rohner, koji su oko sebe okupili svoj mračni orkestar pomoći kojeg vrhunski stvaraju tešku atmosferu. Ta je atmosfera pomalo nostalgična, sa stihovima punih oplakivanja, buncanja, dovikivanja i proklinjanja. Zvuci harmonike, bendža i klarineta slušatelja dovode do saznanja koliki je utjecaj na FS&TGO imao Mark Lanegan sa svojim desert rockom, no folk noir najbolje opisuje njihov minimalistički, melankoličan i beskompromisan pristup glazbi.

Vješto sastavljene kompozicije s dosljednim aranžmanima slušatelja dovode u zatamnjeni dio svemira gotovo hipnotizirajući tamnim altovskim glasom Sabrine Troxler.

 

Izvor

Slika

Leave a Reply


− 1 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum