Predstavljanje knjige “Čičak u kosi”

Zbirka priča za djecu “Čičak u kosi” autorice Branke Grakalić bit će predstavljena u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u ponedjeljak, 17. studenog u 18 sati. U književno-glazbenom programu sudjelovat će autorica Branka Grakalić (klavir) i dramski umjetnik Dubravko Sidor. Autorica u svojim pričama govori o djetinjstvu jednostavnim i svakomu razumljivim jezikom. Priče iz “Čička u kosi” namijenjene su djeci, ali i roditeljima čije je djetinjstvo Branka Grakalić sačuvala u svojem djelu.

Branka-Grakalic-promocija-knjige.png.800x800_q85

Branka Grakalić rođena je u obitelji umjetnika, što je odredilo njezin životni put. Uz redovnu pohađa i glazbenu školu, a studij započinje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji te završava Internacionalni klavirski studij na konzervatoriju Franz List u Weimaru. Po završetku studija radi kao glazbeni pedagog, profesorica glasovira, dirigentica, skladateljica, slikarica i pjesnikinja te predaje na šest jezika. Za svoj rad i umjetničko stvaralaštvo nagrađena je brojnim nagradama. Napisala je više od 30 zborskih, pjevačkih i klavirskih kompozicija te je autorica više od 500 likovnih djela. Poeziju piše na hrvatskom, njemačkom, engleskom i talijanskom jeziku. Godine 2013. postaje članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori (Basel, Švicarska), 2012. Udruge hrvatskih zavičajnih književnika, a 2014. Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Izvor

Leave a Reply


7 − = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum