Predstavljanje rovinjskog Ekomuzeja Batana u Bruxellesu

Konferencija „Creativity and innovation as motors for social growth: the role of culture and territories“ bit će održana u srijedu 19. studenog godine u organizaciji Odbora Regija Europske unije u Bruxellesu.

Kao predstavnik Hrvatske na konferenciji sudjeluje Ekomuzej Batana kojeg predstavljaju stručna voditeljica Ekomuzeja i kustosica Etnografskog muzeja Istre, Tamara Nikolić Đerić i Aleksandra Vinkerlić, ravnateljica Istarske kulturne agencije. Prezentacijom pod naslovom Society managed Museums, Synergy between heritage, society, innovation and creativity, autorice će govoriti o potencijalu koji ekomuzeji imaju u kontekstu održivog razvoja i jačanja lokalne zajednice te vezi između (nematerijalne) kulturne baštine i kreativnih industrija.

Screen Shot 2014-11-18 at 09.34.30

Izvor

Slika

Leave a Reply


8 + = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum