Doručak s autorom: Bora Ćosić

Gost Voje Šiljka na današnjem Doručku s autorom u kavani Mozart pulskog Doma hrvatskih branitelja bio je Bora Ćosić, hrvatski i srpski romanopisac, esejist i prevoditelj. Ćosić je uvijek rado viđen gost sajma koji je do sada objavio gotovo 60 knjiga, romana, pripovijedaka i eseja. Uređivao je reviju Danas i časopis Rok, bavio se teatrom, filmom, prevođenjem, a čitateljima je najpoznatiji kao prozaik, i to prvenstveno po knjigama iz obiteljskog ciklusa “Priče o zanatima”, “Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji”, “Tutori” i “Bel tempo”.

P1080478

U opuštenom i ležernom razgovoru sa Šiljkom, Ćosić je govorio o svom životu u Beogradu, Rovinju i Berlinu, o prošlim i sadašnjim izdavačima, o njegovom književnom radu i radu drugih kolega te o mnogim anegdotama i promišljanja o minulim vremenima kao i o nemiloj sadašnjici koja nas okružuje.

Kako je protekao prijateljski dvoboj Šiljak-Ćosić možete pogledati ovdje:

Tekst, foto i video Boris VINCEK

 

Leave a Reply


1 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum