Dva korisna e-tečaja

ENV.net (mreža šest nevladinih organizacija iz EU, zapadnog Balkana i Turske koje se bave zaštitom okoliša) pored ostalih svojih aktivnosti razvila je, i na svojim stranicama ponudila, dva zanimljiva i korisna e-tečaja za samostalno učenje. Tečajevi su na engleskom jeziku, ne zahtijevaju prethodno znanje i besplatni su, a pružaju video-lekcije, testove, vježbe, kao i dodatni materijal (npr. setovi alata, službeni dokumenti EU, korisni linkovi) za stjecanje uvida u predložene teme.

U prvom tečaju, Pribavite potpore iz EU fondova, uči se o mogućnostima financiranja i mehanizmima koje EU nudi za potporu projektima organizacija civilnog društva iz zapadnog Balkana i Turske. Konkretno, e-tečaj se fokusira na pružanje potpore organizacijama civilnog društva u svim potrebnim koracima za prijavu na sustav poziva na dostavu prijedloga za bespovratna sredstva EU. Namijenjen je početnicima u projektima koje financira EU i pruža razumijevanje najvažnijih mogućnosti financiranja i mehanizama koje nudi EU za potporu NGO projektima. Sastoji se od četiri modula: EU institucije; Financiranje i Programiranje; Sustav poziva za dostavu projektnih prijedloga; te Prijavljivanje na pozive. Do kraja ovog tečaja, polaznici su upoznati s EU programima i načinima financiranja, te su sposobni prijavljivati se za potpore.

social

Društveni mediji, aktivizam i sudjelovanje, naslov je drugog e-tečaja dostupnog na stranicama ENV.neta. Društveni mediji postaju najbolji način za prosljeđivanje vaših poruka najširem broju ljudi. Tečaj je namijenjen osoblju u komunikacijskim odjelima civilnih organizacija, s osnovnim znanjem glavnih društvenih mreža, te pruža potporu svima koje žele započeti ili unaprijediti svoje komunikacijske strategije kroz korištenje društvenih medija. Pomaže u razumijevanju korištenja najčešćih društvenih mreža, kao što su Twitter, Facebook, LinkedIn, prvo teoretskim uvodom, a potom i praktičnim zadacima, te pruža korak-po-korak primjere organiziranja on-line peticija ili kampanja. Treći, posljednji modul tečaja, fokusira se na stvaranje odgovarajuće on-line kampanje pomoću alata kao što su Twibbon, Donate your account, Thunderclap ili stvaranje i slanje newslettera putem MailChimpa. Okončanjem ovog tečaja, polaznici su osposobljeni za pokretanje on-line kampanja u skladu s njihovim komunikacijskim strategijama. Za više informacija, posjetite sljedeći link, a prijaviti se na e-tečajeve ENV.net platforme možete ovdje.

Priredila D. K.

Leave a Reply


6 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum