NATJEČAJ ZA EDUKATIVNE MATERIJALE O DEMOKRACIJI

rok: 15.12.2014

Zajednica demokracija (Community of Democracies – globalna koalicija država posvećenih ideji demokracije) nudi jednokratnu priliku za globalni utjecaj na obrazovanje za demokraciju, provođenjem projekta utvrđivanja, prikupljanja, organiziranja i objavljivanja obrazovnih materijala o demokraciji. Projekt će obuhvatiti prikupljanje i organizaciju edukativnih materijala o demokratizaciji, civilnom društvu i građanskom odgoju u besplatnom on-line formatu korisnom studentima, nastavnicima, civilnom društvu i drugima u novim svjetskim demokracijama. Ti materijali bit će dostupni javnosti na više mjesta, ne samo na stranicama Zajednice demokracija. Materijali bi se trebali baviti temama kao što su izbori i trodioba vlasti, a mogu se sastojati od raznih informativnih, zanimljivih materijala (npr. web stranice, video, radni listovi, transkripti, slide-projekcije,edukativne igrice, multimedija…) koji pridonose razumijevanju teme.

demo

Cilj ovog natječaja je podrška demokratskoj konsolidaciji na lokalnoj razini, osiguravajući sredstva pomoću kojih nastavnici i učenici u novim demokracijama mogu lako pristupiti kvalitetnim informacijama o ulogama pojedinaca i skupina u funkcioniranju demokratskog društva. Projekt je zasnovan na Otvorenim resursima za obrazovanje, kako ih definira UNESCO: “Otvorena obrazovna sredstva (resursi) su tehnologijom omogućena, otvorena opskrba obrazovnih sredstava koje zajednice koriste u nekomercijalne svrhe, za konzultacije, korištenje i prilagodbe. Obično su slobodno dostupna preko interneta, prije svega koriste ih učitelji i obrazovne institucije kao podrška u razvoju nastave, ali također ih izravno mogu koristiti i studenti.”

Rok za prijavu je 15.12.2014. , više o ovom natječaju čiji je fond nagrada 45.000 USD možete pročitati u Smjernicama za prijavu, a popunjeni formular za prijavu šalje se na adresu democracyeducation@community-democracies.org

Priredila D. K.

Izvor i foto

 

Leave a Reply


2 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum