HNK Rijeka: natječaj za mlade kazališne autore

rok: 15.02.2015

HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, redatelj Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević, pozivaju mlade autorice i autore do 30 godina (dramaturge, redatelje, glumce) da predlože kazališne projekte, dramske ili postdramske, za sezonu 2015/16. Hrvatske drame. Odabrani projekti – najviše dva – bit će realizirani u svim neophodnim uvjetima profesionalne produkcije. Za svaki od dva projekta predviđen je limit troškova do 70.000 kuna.

HNK_Ivana_Plemenitog_Zajca_140807

Uvjeti za sudjelovanje u Natječaju nisu diploma kazališne akademije kao ni prebivalište u Hrvatskoj. Prednost će imati autorice i autori koji do sada nisu realizirali više od tri profesionalne kazališne predstave.

Prijavi na Natječaj potrebno je priložiti:

• kratki opis projekta (1 kartica teksta),

• detaljan opis projekta (koncept, suradnici, plan i vremenski okvir realizacije projekta),

• razrađen troškovnik,

• CV autora i članova autorskog tima,

• dodatne materijale po izboru (skice, video…).

Iz pristiglih prijava riječki HNK odabrat će najviše pet predloženih projekata za uži krug Natječaja. Autorice i autori koji su ušli u uži krug bit će pozvani u Rijeku da osobno prezentiraju projekt i testiraju svoje ideje i metode u radu s odabranim glumcima ansambla HNK. Prezentacije i radionice održat će se u posljednjem tjednu veljače.

Natječajnu dokumentaciju pošaljite u elektronskom obliku, u pdf formatu, na adresu: zanovihnk@gmail.com. Imate li dodatnih pitanja – pišite na istu adresu. Natječaj je otvoren do 15. veljače.

Izvor

Slika

Leave a Reply


+ 3 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum