Ministarstvo raspisalo natječaj za otkup knjiga

rok: 15.11.2015

Ministarstvo kulture na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi te članaka 2. i 3. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za otkup knjiga i časopisa za narodne knjižnice u 2015.

Screen Shot 2015-02-20 at 10.11.03

Otkupljivat će se izdanja samo domaćih nakladnika koji se pridržavaju Sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige, objavljena 2014. i 2015, i to djela suvremene domaće književnosti, djela publicistike, djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu, znanost i umjetnost te prijevodi suvremene svjetske književnosti, znanosti i umjetnosti.

Neće se otkupljivati udžbenici, priručnici, ponovljena i komercijalna izdanja te knjige u digitalnom tisku, kao i izdanja nakladnika koji nisu dostavili obvezne primjerke Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Ministarstvo kulture otkupljivat će pojedinačne brojeve časopisa domaćih izdavača iz područja kulture, društveno-humanističkih područja i časopisa čije je objavljivanje Ministarstvo kulture sufinanciralo u tekućoj godini. Neće se otkupljivati časopisi koji su na dan prijave na ovaj javni poziv stariji od četiri mjeseca.

Tko sve može koristiti potpore Ministarstva kulture, na koji način i do kada se prijaviti te Završne odredbe natječaja za otkup knjiga, potražite na stranicama Ministarstva kulture.

Izvor

Slika

Leave a Reply


− 4 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum