Otvorena velika skupna izložba polaznika Likovne radionice Poreč

Tridesetak autora, najvećim dijelom s Poreštine, ali i drugih krajeva Istre predstavlja se s pedesetak likovnih radova, na velikoj skupnoj izložbi polaznika Likovne radionice Poreč koju vodi umjetnik Eugen Varzić, a čije je svečano otvorenje održano u subotu, 21. veljače u galeriji Zajednice Talijana u Taru.

Screen Shot 2015-02-24 at 10.20.10

Izloženi radovi rađeni su u tehnici akrila na platnu, crteža olovkom, ugljenom i tušem, te akvarela i skulptura koji predstavljaju presjek rada likovne radionice u proteklih godinu dana. Na svečanom otvorenju, okupljenima su se obratili Roberta Stojnić, predsjednica Zajednice Talijana Tar, Sanja Žužić, zamjenica načelnika Općine Tar-Vabriga, zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović i Eugen Varzić, voditelj likovne radionice koji je predstavio svakog od polaznika radionice osobno. Dodao je kako je Likovna radionica Poreč je mjesto okupljanja zaljubljenika u likovne umjetnosti, mjesto gdje se stvara, uči, gdje hobi postaje nešto više i bolje.

Organizatori izložbe su  Zajednica Talijana Tar i Likovna radionica Poreč, a može se razgledati do 15.ožujka.

Izvor

Slika

Leave a Reply


6 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum