Počinje Berlinale

Berlinale

Za nekoliko dana (05. veljače) počinje međunarodni filmski festival u Berlinu (Berlinale), koji će potrajati do 15. veljače.

Glavnim žirijem predsjedavati će američki redatelj Darren Aronofsky, dok će se za Zlatnog lava boriti Kenneth Branagh, Andreas Dresen, Terrence Malick, Werner Herzog, Benoit Jacquot, Bill Condon i drugi međunarodno ugledni redatelji. U konkurenciji je i novi film iranskog redatelja Jafara Panahija, koji u posljednje vrijeme snima iz kućnog pritvora. Hrvatska kinematografija biti će zastupljena samo u kategoriji kratkog filma s “Piknikom”, redatelja Jure Pavlovića.

 

E. L.

 

Leave a Reply


7 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum