Ministrica Zlatar Violić podnijela ostavku

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić danas je službeno podnijela ostavku, a na Twitter profilu Vlade RH obznanjeno je da je premijer Milanović primio pisanu ostavku ministrice te da će s današnjim danom biti i razriješena dužnosti. U pismu Milanoviću sada bivša ministrica Zlatar Violić navodi da prihvaća odgovornost za nepravilnosti u računovodstvenom poslovanju te se ispričava zbog nedovoljne kontrole i nepridržavanja propisa u financijskom poslovanju.

zlatara violic

“Iako su sva dugovanja podmirena, smatram da je logična posljedica moje odgovornosti za nepravilnosti u financijskom poslovanju ostavka. Stoga ovime podnosim ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi RH”, piše Zlatar Violić.

Nadalje, bivša ministrica priznaje i da su prema nalazu Državne revizije za 2013. godinu, u Ministarstvu kulture podizana gotovinska sredstva korištenjem poslovne kreditne kartice izvan blagajničkog poslovanja, ali i dodaje da je do vremena obavljanja revizije (lipanj 2014.) vraćen cjelokupni iznos sredstava. “Želim naglasiti da u nepravilnostima u poslovanju korištena sredstva nisu trošena nenamjenski. Svi putni nalozi su zatvoreni i odnose se na obavljena putovanja”, dodaje Zlatar Violić.

pismo ostavke

Tko će zamijeniti ministricu još uvijek nije potvrđeno, a u medijima se nagađalo da bi to mogao biti njen zamjenik Berislav Šipuš. No i za njega se prvo treba utvrditi da nije povezan s aferom izvan blagajničkog poslovanja. Kao drugi mogući kandidat spominje se dosadašnja pomoćnica ministrice Tamara Perišić.

Izvor

Leave a Reply


8 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum