Izložba “DECA SU UKRAS SVETA” u SKUC-u

Kao dio posebnog programa 8. Monte Librića, 20. travnja u 20 sati, bit će otvorena izložba fotografija Minje Subote „Deca su ukras sveta“ u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli (Maksimilijanova 12). 

Screen Shot 2015-04-20 at 12.50.29

Minja Subota je bio autor i voditelj dugotrajne dječje serije “Muzički tobogan” na RTS-u (ranije TV Novi Sad ) i velikog broja drugih serija. “Muzički tobogan” je emitirana osamnaest godina i predstavlja rekordnu seriju po gledanosti i popularnosti na tada našem televizijskom programu. Zahvaljujući toj seriji naši najpoznatiji skladatelji skladali su na stihove pjesnika za djecu preko 150 kompozicija, od kojih su mnoge postale dječji evergrini. U doba bivše države je i sam skladao na stihove poznatih dječjih autora, pa su njegove pjesme postali također pravi dječji evergrini kao što su na primjer Djeca su ukras sveta, Išli smo u Afriku ili Razbole se lisica.

Izvor

Slika

Leave a Reply


1 + = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum