Osniva se Istarska filmska komisija

Delegacija iz Istarske županije je u utorak 31. ožujka posjetila Zadar i susrela se s predstavnicama Zadarske županije i Filmskog ureda Zadar, a na susretu je najavljeno formiranje Istarske filmske komisije pri Istarskoj kulturnoj agenciji. Vladimira Torbicu, pročelnika Upravnog odjela za kulturu Istarske županije, Gordanu Restović, ravnateljicu Pula film festivala i Aleksandru Vinkerlić, ravnateljicu Istarske kulturne agencije, primili su Marina Dujmović-Vuković, pročelnica Ureda župana Zadarske županije ujedno i predsjednica Upravnog vijeća INOVAcije i članica Upravnog odbora Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i ravnateljica ustanove INOVacija – Vedrana Kevrić sa suradnicima.

DSC_0009

“S ciljem razvoja Istre kao destinacije filmske produkcije, formirat će se Istarska filmska komisija koja će djelovati pri IKA-i-Istarskoj kulturnoj agenciji. Filmske komisije diljem svijeta pružaju niz usluga, uključujući i logističku pomoć filmskim produkcijama, pomoć u izdavanju dozvola, mapiranje radnika i usluga u područjima snimanja te pružaju usluge pronalaženja zanimljivih filmskih lokacija koje će biti objedinjene i predstavljene u web katalogu čija je priprema već u tijeku”, navodi se u dopisu iz IKA-e.

DSC_0014

“Istarska filmska komisija predstavljat će referencu za nacionalne i međunarodne produkcije, investitore, autore, stručnjake i institucije u filmu i audiovizualnim djelatnostima. Nedavno osnovan Filmski ured Zadar /Zadar film commission poslužio nam je kao primjer i poticaj u pokretanu vlastite filmske komisije. Filmski ured Zadar za sada je prvi i jedini filmski ured u Hrvatskoj koji djeluje u sastavu Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije, INOVAcije”, piše u dopisu.

Leave a Reply


− 5 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum