Edukativni programi, stipendije, potpore

Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Lyon (ENSBA) nudi jednogodišnji poslijediplomski program u školskoj godini 2015./16. za pet međunarodnih umjetnika koji su stekli magisterij (ili DNSEP). Cilj je stvoriti uvjete za postizanje i podržavanje mjesta mladih umjetnika u polju suvremene umjetnosti. Program potiče artikulaciju prakse, istraživanja, rasprava, kritičkog promišljanja i socijalizacije kroz individualne i kolektivne prakse, a poziv vrijedi za mlade umjetnike iz različitih krajeva svijeta koji se već aktivno bave umjetnošću, odnosno već imaju diplomu (ili magisterij) priznate nacionalne ili međunarodne škole umjetnosti, arhitekture i sl. Obavezno je poznavanje francuskog i engleskog jezika, a rok za prijavu je 29. svibnja 2015. Više informacija potražite ovdje.

 lyon

UNESCO-v Međunarodni fond za promicanje kulture (IFPC) uputio je poziv umjetnicima, kreativcima, nevladinim udrugama, te neprofitnim privatnim i javnim tijelima čije aktivnosti pridonose promicanju kulture i umjetničkog stvaralaštva, da prijave svoje projekte. Ako se utvrdi da su u skladu s kriterijima iz operativnih smjernica IFPCa, prijavljeni projekti biti će uzeti u obzir za financijsku potporu Fonda. Prioritet se daje mladim umjetnicima i stvarateljima u dobi od 18 do 30 godina,kao i projektima usmjerenim na dobrobit mladih. Prihvatljive su aktivnosti u sljedeće dvije kategorije: proizvodnja kulturnih i umjetničkih djela; organizacija kulturno-umjetničkih događanja nacionalnog, regionalnog i / ili međunarodnog značaja koja pridonose uspostavljanju kulture i razvoju strategija i programa. Rok za podnošenje prijava je 29. svibnja 2015. Više ovdje.

 UNESCO

Pod naslovom Oblikovanje Europe- građansko obrazovanje u akciji, Njemačka Federalna agencija za građansko obrazovanje (BPB) i Robert Bosch Stiftung dodjeljuju 16 stipendija mladim profesionalcima iz središnje i jugo-istočne Europe koji tečno govore njemački i aktivni su u građanskom obrazovanju. Od pilot faze 2008. godine do danas je ovim programom dodijeljeno 89 stipendija kvalificiranim pojedincima posvećenim unapređivanju političkog i građanskog obrazovanja u svojim zemljama. Program je usmjeren prema ljudima na početku karijere, zainteresiranim za upoznavanje i umrežavanje na međunarodnoj razini. Sudionici će provesti od 10 do 12 tjedana kao gosti jedne njemačke institucije aktivne u građanskom obrazovanju. Raditi će s njemačkim kolegama i graditi svoju mrežu za buduće međunarodne suradnje. Tijekom boravka biti će uključeni u konkretne projekte u ustanovi ili će pripremiti svoj vlastiti projekt u suradnji s tom institucijom. Fiksni dio programa su i tri seminara koje su obavezni pohađati. Detalje o programu potražite ovdje.

bundeszentrale

Priredila D. K.

Leave a Reply


+ 6 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum