Artefatto 10 u Labinu i Puli

Artefatto, umjetnička inicijativa i projekt Grada Trsta koja promovira mlade umjetnike, koja ima za cilj razvijati umjetnost mladih i podržati mlade talentirane umjetnike (financirana iz europskog programa Mladi na djelu) ove godine gostovat će sa svojim izložbama u Labinu i Puli. Partneri Artefatta su i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Udruga Alfa Albona iz Hrvatske, udruga KID Pina iz Slovenije te Zaklada za umjetničko obrazovanje iz Austrije.

artefatto_fb2

Artefatto je ove godine proslavio desetu obljetnicu postojanja, na koju je pristiglo 239 rada umjetnika, od 18 do 30 godina, od čega je stručni savjet izabrao 85 umjetnika. Ovogodišnji program sadrži rođendansku izložbu koja se održavala u mjesecu svibnju u Trstu, točnije od 15. svibnja do 2. lipnja, koja je ugostila 85 mladih umjetnika sa područja Europske Unije. Izložbu Friends In Art čije je otvorenje u Trstu bilo također 15. svibnja, dok je izložba bila otvorena do 27. svibnja na kojoj je sudjelovalo 20 mladih umjetnika. Obje izložbe imale su preko tisuću posjetitelja, s više od tisuću poveznica, objava i fotografija na društvenim mrežama. Program u Trstu sadržavao je Artefatto_Zoom radionicu predstavljanja portfolija galeristima te kustosima iz Trsta, glazbeni i multimedijalni program i radionice Artefatto 10 – Artisiti on stage, te program i radionice za djecu Artefatto kids_RE/SET. Sljedeće na redu su gostujuće izložbe u Labinu i Puli, sekcije Friends In Art.

artefatto

U sekciji Friends In Art sudjelovati će mladi umjetnici iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske s ukupno 20 umjetničkih dijela. Gradska galerija Labin izložbu će ugostiti od 23. do 30. lipnja, a otvorenje izložbe zakazano je za 20.30 sati. Na otvorenju će biti prisutni i partneri projekta, te mladi umjetnici, uz ostale uvažene goste Gradske galerije Labin. Friends In Art sekcija moći će se razgledati i u Puli, od 21. do 30. srpnja, u Galeriji Cvajner te u galeriji Turističke zajednice Grada Pule. Otvaranje izložbe planirano je 21. srpnja u 20 sati u Galeriji Cvajner. Više informacija o inicijativi i projektu možete pronaći na stranici www.artefatto.info.

Leave a Reply


9 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum