Kreću 2. Dani Velog Jože i 2. Production In

Drugu godinu za redom Općina Motovun, TZ Motovun i turistička agencija Illustris – travel d.o.o. organiziraju festival Dani Velog Jože, manifestaciju usmjerenu na stvaranje slike Motovuna kao destinacije svjetskih divova, ali i na očuvanje zavičajnih vrijednosti i tradicijske kulture motovunskog kraja. U realizaciju projekta uključeno je više od 70 raznih udruga, institucija, ugostitelja i sajmaša iz cijele Hrvatske. Dvodnevni program 5. i 6. lipnja donosi premijeru kratkometražnog filma „Veli Jože“, predstave, 2D projekcije, izložbe, priče i pjesme, srednjovjekovna uprizorenja, sajam starih zanata, nastupe uličnih izvođača i izvođača renesansne glazbe, noći literature, oslikavanje zidova te izradu skulptura od slame.

festival veli jože

U sklopu drugih Dana Velog Jože u Motovun se seli i Pulska Filmska Tvornica. Naime sutra, 4. lipnja, tamo počinje njihov drugi filmski produkcijski maraton, „Production In“. Riječ je o zanimljivom i maštovitom načinu proizvodnje kratkog filma “from script to screen” u 36 sati. Budući da će na raspolaganju imati kratak vremenski rok od polaznika se traži osnovno filmsko znanje i iskustvo, prethodna priprema ideje za film te razrada procesa snimanja. Ova besplatna radionica zamišljena je kao mjesto na kojemu će autori staviti na kušnju svoje umijeće i u kratkom vremenu od tri dana izraditi vlastiti kratkometražni dokumentarni, igrani ili eksperimentalni film u trajanju od tri do pet minuta. Radionica se sastojati od tri dijela – razrade ideje i scenarija, snimanja i montaže – a svaki od kojih će trajati po dvanaest sati. Voditi će je redatelj i montažer Danilo Lola Ilić, snimatelj Marko Krnjajić te montažer i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac. Polaznici će biti podijeljeni u tri grupe, svaka pod mentorstvom jednog voditelja, a osim putem individualnog mentorstva filmovi će se razvijati i na zajedničkim sastancima. Nastali filmovi bit će premijerno prikazani u motovunskom Kinu Bauer u subotu, 6. lipnja, u večernjim satima.

krnjajić ilić zdravković-kunac

Izvor

Leave a Reply


+ 1 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum