Dodijeljene počasne nagrade Motovun Film Festivala

Na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu počasna nagrada za 50 godina službe u filmskoj industriji dodijeljena je hrvatskom redatelju Rajku Grliću, a još jedna počasna nagrada, Maverick uručena je poljskom redatelju, scenaristu, dramatičaru i glumcu Jerzyju Skolimowskom. Grlić, jedan od očeva Motovun Film Festivala, ali i jedan od najistaknutijih domaćih redatelja je tu nagradu i uspostavio, a na festivalu je u njegovu čast prikazan film „Čaruga“ iz 1991. godine.

IMG_5719 (600x400)

Ističući filmske autore koji su se izborili za svoj osobni put te pokazali da su ispred svog vremena i svojim pristupom pokretnim slikama odskočili od većine, Motovun Film Festival dodijelio je počasnu nagradu Maverick Jerzyju Skolimowskom. Filmski redatelj, scenarist, dramatičar, glumac, slikar i pjesnik dobitnik je brojnih prestižnih nagrada od kojih izdvajamo Zlatnog medvjeda u Berlinu (Polazak, 1967.), nagradu žirija u Cannesu (Moonlighting, 1982.) te dva puta posebnu nagradu žirija na Venecijanskom festivalu. U čast velikom redatelju na platnima je zaigrala je njegova horor drama iz 1978. godine, „Krik“.

IMG_4692-2 (600x400)

Izvor

Foto Julien Duval

Leave a Reply


+ 4 = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum