Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu

rok: 15.09.2015

Ministarstvo kulture je objavilo poziv Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu. Pravo podnošenja programa na Poziv imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi i medijima, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine. Rok za podnošenje prijava je od 15. srpnja do 15. rujna.

Screen Shot 2015-07-17 at 13.53.21

U program javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu, u skladu sa Zakonom o financiranju javnih potreba u kulturi i Pravilnikom o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi te ocjenom izvršenja vezanom uz dosadašnje obveze prema Ministarstvu kulture, uvrstit će se godišnji i trogodišnji programi i projekti:

– institucionalne potpore (redovite djelatnosti) strukovnih udruga u kulturi;

– dramske i plesne umjetnosti te izvedbenih umjetnosti;

– glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti;

– kulturno-umjetničkog amaterizma (glazbenog i folklornog);

– vizualnih umjetnosti, likovnih monografija, dizajna i arhitekture;

– inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi;

– knjižnične djelatnosti;

– potpore izdavanju knjiga;

– izdavanja časopisa i elektroničkih publikacija;

– književnih manifestacija i nastupa na sajmovima knjiga;

– književnih programa u knjižarama;

– arhivske djelatnosti;

– muzejsko-galerijske djelatnosti;

– zaštite i očuvanja arheološke baštine;

– zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara;

– zaštite i očuvanja pokretnih kulturnih dobara;

– zaštite i očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara;

– digitalizacije u arhivskoj, knjižničnoj i muzejskoj djelatnosti;

– međunarodne kulturne suradnje;

– izgradnje, održavanja i opremanja ustanova kulture;

– nabave informatičke opreme.

Kao posebni natječaji u okviru programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu raspisat će se natječaji za otkup vrijednih knjiga, poticanje književnoga stvaralaštva, dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnoga stvaralaštva, za programe promidžbe knjige i čitanja, poticanje glazbenog i dramskog stvaralaštva, program Ruksak (pun) kulture, poduzetništvo u kulturi, neprofitne medije i novinarske radove te programe razvojnih istraživanja, evaluacija i edukacija na području kulture i medija.

Cjelokupnu natječajnu dokumentaciju i prijavu na javni poziv možete preuzeti s web stranice Ministarstva kulture na sljedećoj poveznici > http://bit.ly/1fPpkFq

Leave a Reply


9 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum