Predstavljanje RAF-a u Pulskoj filmskoj tvornici

Prva Radionica animiranog filma (RAF) koja se pod vodstvom Maje Prokl održavala u Klubu Pulske filmske tvornice od kraja ožujka pa do prve polovice lipnja bit će predstavljena u sklopu programa Klubodrom PFT-a ovoga četvrtka, 9. srpnja, s početkom u 20 sati. Prikazan će biti kratkometražni animirani film „Borba 4 svijeta“ koji je ostvaren na RAF-u, a uslijedit će projekcija još nekoliko kratkometražnih animiranih filmova za djecu i odrasle osobe po odabiru Maje Prokl.

RAF1

„Borba 4 svijeta“ je nastala zajedničkim angažmanom deset polaznika. Rađena je tehnikom stop animacije te kombinira crtež, kockice za slaganje, plastelin i kolaž, odnosno osnovne animacijske tehnike koje su polaznici savladali tijekom radionice. U filmu tri svijeta – svijet Ljudi, Zmajeva i Dinosaura – napadaju Kristalni svijet u noći uoči Uskrsa kada sva bića nakratko stječu besmrtnost.

RAF2

„RAF je započeo zajedničkim osmišljavanjem priče i izradom scenarija nakon čega su polaznici stvarali likove i scenografiju. Jedan od najzabavnijih trenutaka bilo im je animiranje i fotografiranje uz pomoć Dragonframea, programa koji omogućava da već tijekom animacije vide gotov proizvod, film. Radionica je završila snimanjem glasova polaznika koji su korišteni u filmu, odabirom naslova i animiranjem njihovih imena za odjavnu špicu što im se također izuzetno dopalo“, napominje voditeljica Kluba PFT-a Ivana-Nataša Turković u pozivu na predstavljanje.

Izvor

Leave a Reply


− 8 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum