Gumeni dvojac stiže u Istru!

Splitski novocirkuski kolektiv ROOM 100 stiže na rezidenciju u Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu, gdje će dva tjedna intenzivno raditi na svojemu najnovijem projektu radnog naslova „Mr. Fantastic“. Umjetnici će s dalmatinske obale doputovati u srce Istre 2. kolovoza, a rezidencija će završiti besplatnom javnom prezentacijom rada u nastajanju u petak, 14. kolovoza, u 21 sat.

Screen Shot 2015-08-03 at 09.17.20

„Mr. Fantastic“ treći je projekt skupine inspiraran shizofrenijom, teškim i kroničnim psihičkim oboljenjem koje prije svega karakterizira gubljenje dodira s realnošću, alogične i često paranoične ideje te auditivne ili vizualne halucinacije. Prvi rad ove tematike naslovljen “F 20.0“ (oznaka paraniodne shizofrenije) izveden je na Festivalu novog cirkusa 2008. godine, dok je sljedeći „C8H11NO2“ (kemijska formula dopamina) postigao zapažen međunarodni uspjeh, no tandem – Antonia Kuzmanić i Jakov Labrović – u toj teškoj temi još uvijek pronalazi plodno tlo za daljnje eksperimentiranje različitim cirkuskim i plesnim tehnikama.

Screen Shot 2015-08-03 at 09.17.02

Projekt se razvija u sklopu Produkcijskog inkubatora Festivala novog cirkusa te je jedan u nizu odabranih radova koje ove godine koproducira festival dok se priprema bijenalno izdanje manifestacije koje će uslijediti 2016. godine.

Uz rad na vlastitoj predstavi, ROOM 100 odvojit će jedan dan rezidencije za radionicu osnova cirkusa i plesa za djecu i mlade, i to u subotu, 8. kolovoza, od 10 do 14 sati. Izvođači koji u svome radu kombiniraju akrobatiku, kontorcionizam (poznat kao umijeće ljudi od gume) te breakdance, u intenzivna i zabavna četiri sata pružit će zainteresiranim polaznicima uvid u taj neobični svijet te u njima probuditi strast prema istraživanju fascinantnih mogućnosti ljudskoga tijela.
Prijave za radionicu primaju se do 7. kolovoza na mail adresu antonia.kuzmanic@gmail.com. Baš kao i na prezentaciji projekta „Mr. Fantastic“, i ulaz na radionicu također je slobodan.

Screen Shot 2015-08-03 at 09.17.10

Rezidencijalni boravak ROOM 100 u Svetvinčentu organizira Mala performerska scena u suradnji s Mediteranskim plesnim centrom te uz podršku Ministarstva kulture, Grada Zagreba i zaklade Kutura nova.

Izvor

Leave a Reply


− 2 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum