Razgovor s arhitektom Aleksandrom Ćelovićem o “Arheološkom parku u Kandlerovoj ulici”

Društvo arhitekata Istre organizira javni razgovor s mladim pulskim arhitektom Aleksandrom Ćelovićem na temu revitalizacije i uređenja arheološkog nalazišta u Kandlerovoj ulici kod Gradske knjižnice u Puli. Razgovor će biti održan na samoj lokaciji u Kandlerovoj u ponedeljak, 24. kolovoza, u 20 sati.

Screen Shot 2015-08-21 at 12.32.38

Autor će prezentirati temu svoje diplome koja se bavila ovom lokacijom, a koju opisuje sljedećim riječima:

“Pulski lokalitet Svetog Teodora mjesto je kontinuirane izgradnje grada kroz povijest, danas očitovanog dugogodišnjim urbanim propadanjem. Prepoznavanjem potencijala mjesta predlaže se formiranje novih javnih prostora na ulazu u starogradsku jezgru, gdje se u dijalogu sa povijesnim slojevima Pule predviđaju intervencije gradotvornih namjera povezane u cjelinu arheološkog parka.”

Razgovor će voditi Emil Jurcan, predsjednik DAI-SAI-a.

Aleksandar Ćelović rođen je 1989. godine u Puli. Nakon završene gimnazije odlazi u Zagreb gdje upisuje Arhitektonski fakultet. Studij završava 2015. godine s temom arheološkog parka u Kandlerovoj ulici u Puli. Želja za upoznavanjem novih krajolika i načina djelovanja odvela ga je u Lisabon, gdje trenutno provodi svoje drugo razdoblje rada u arhitektonskom uredu Campos Costa Arquitectos.

Izvor

Leave a Reply


6 + = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum