Uspješno okončan 1. Brač film festival

Pred preko 250 posjetitelja u Ljetnom kinu u Supetru na otoku Braču, projekcijom filma „Bit ćemo prvaci svijeta“ , redatelja Dragana Bajića svečano je zatvoren prvi Brač Film Festival. Svečano zatvaranje, pod voditeljskom palicom Marka Mićunovića i Latice Marević, započelo je u 21.30, a svim prisutnima na podršci i uspješnom prvom BFF-u zahvalio se direktor Turističke zajednice grada Supetra, Ivan Cvitanić.

„Jako nam je drago što je Supetar dobio novo kulturno događanje. Mi bračani smo inače vrlo kritični, no ovaj je projekt stvarno odličan. Svakako ćemo ga podržati i dogodine“, kazao je Cvitanić.

BFF_lj_kino

Prema glasovima publike najbolji kratkometražni film je „Luna“, redateljice i scenaristice Sofie Bergstein te scenarista Fredrika Scheldea. Direktor festivala Bruno Mustić redateljici i scenaristu uručio je BFF diplomu te čestitao, a mlada danska redateljica publici se zahvalila na glasovima te festivalskoj organizaciji na dobro odrađenom poslu.

„Vrlo smo počašćeni ovom nagradom. Ovo nam je bila premijera filma i prva nagrada ikada. Hvala vam na tome. Drago nam je što smo dio ovoga projekta, a mladome direktoru Bruni Mustiću svaka pohvala što je ovaj festival odradio na tako visokoj razini“, kazala je Bergstein.

BFF_dobitnici_nagrade

Prije samog početka posljednje projekcije prvog Brač Film Festivala vjernoj publici, cijeloj organizaciji i volonterima još jednom se zahvalio Bruno Mustić.

„Hvala vam svima još jednom što ste opet došli u ovako velikome broju. Najveća hvala svim mojim ljudima u organizaciji koji su neumorno radili godinu dana na ovome projektu. Posebna i velika hvala našim dragim i vrijednim volonterima koji su uvijek bili spremni učiniti sve i koji su uvelike pridonijeli našem prvom Brač Film Festivalu“, kazao je Mustić.

BFF_organizacija (600x397)

Na prvom Brač Film Festivalu unutar tri festivalska dana prikazano je ukupno 14 filmova, na tri lokacije, od jutarnjih projekcija za djecu, preko kratkometražnih uradaka mladih filmaša do nagrađivanih igranih filmova. Na natječaju za volontiranje pristiglo je 700 prijava iz devet različitih zemalja, na organizaciji je sudjelovalo preko 50 mladih ljudi, a projekcije je posjetilo preko tisuću posjetitelja.

Leave a Reply


6 + = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum