6. festival podvodnog filma “Bijeli lav”

Šesto izdanje festivala podvodnog filma ‘Bijeli lav’ bit će održano u Rovinju na četiri lokacije od 24. do 27. rujna. Uz projekcije filmova svi posjetitelji moći će pogledati izložbu podvodne fotografije, sudjelovati na okruglom stolu ili na multimedijalnoj radionici koja je, već tradicionalno, rezervirana za učenike srednjih i osnovnih škola.

Program u četvrtak započinje multimedijalnom radionicom za učenike srednjih i osnovnih škola, koja se ove godine pripremila kroz realizaciju projekta Rovinj Biser podmorja, da bi se nastavio projekcijama kratkometražnih filmova. Uz filmove kratkog metra, posjetitelji u gradskom kinu Antonio Gandusio imat će priliku vidjeti i pet dugometražnih filmova podvodne tematike: “Guardian of the Reef” u režiji Fransa De Backera, “The Last Waltz of the Cuttlefish” redatelja Ronalda Fabera, “Zone Interdite” Erwana Savina, “Seal of approval” Jasona Neilusa i “X-rays” Evgenyja Kovbana.

lav

Na rasporedu u subotu od 19 sati je javna tribina na temu “Podvodna fotografija ispod leda” koju vodi Janez Kranjc, te predstavljanje izložbe podvodne fotografije “Ice Face” autora Ivane Orlovid Kranjc i Janeza Kranjc uz prigodnu projekciju filma “Ples s ugorima”. Uz njih će biti i voditelj festivala partnera iz Beograda, Aleksandar Karjuk, koji će predstaviti festival kratkometražnog podvodnog filma Nečujno – koji je ujedno i dugogodišnji partner festivala Bijeli Lav.

Nakon toga slijede projekcije prošlogodišnjih dobitnika Grand Prixa festivala; filmova “Svedectvi Vraku”, “Jadranski Titanik” i “Baron Gautsch”.

Izvor

Leave a Reply


6 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum