Filmovi s Baltazarove radionice kao najavna špica Europskog saveza filmova za djecu

Dva kratka animirana filma, nastala u sklopu edukativne radionice za djecu Pustolovni laboratorij profesora Baltazara održane na 62. Pulskom filmskom festivalu, izabrana su za službenu najavnu špicu Europskog saveza filmova za djecu (ECFA – European Children’s Film Association), javljaju iz Hrvatskog audiovizualnog centra.

baltazar

Radionica je održana pod mentorstvom Manuela Šumberca i Vibora Juhasa, a filmove su izradila djeca u dobi od 7 do 12 godina. Filmovi će biti prikazani 24. rujna u Bruxellesu, gdje će u organizaciji ECFA-e u suradnji s Europskom komisijom „Kreativna Europa“ biti održana prva konferencija filma za djecu. Nakon toga Baltazarovi animirani uradci će se prikazivati diljem Europe i šire na festivalima filmova za djecu, kao i u kinima koja imaju posebne dječje programe, odnosno u 23 zemlje koja broji 60 članova.

Inače, Pulski filmski festival i Kino Valli zahvaljujući dječjim programima u sklopu redovnog kino programa Film u školi – FUŠ i Pulskog filmskog festivala, prvo je kino u Hrvatskoj koje je postalo članom ECFA-e. Tanja Miličić, voditeljica Kina Valli te članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala ujedno je i članica upravnog odbora ECFA-e.

Izvor

 

Leave a Reply


9 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum