Dokumentarac o Tusti u Močvari

tusta

Film „Tustinim stopama: Glazba kao fronta“ o frontmenu grupe KUD Idijoti Branku Črnecu Tusti bit će prikazan večeras, 28. listopada u 20 sati, u zagrebačkoj Močvari. U listopadu 2015. navršile su se tri godine od smrti Branka Črnca Tuste, na prostorima bivše Jugoslavije nadaleko poznatog pjevača legendarnog punk rock benda KUD Idijoti, a u njegovom gradu Puli još poznatijeg sindikalista u firmi TESU unutar lokalnog brodogradilišta Uljanik. Iako Tustina predanost sindikalnom radu za Puljane ne predstavlja novost, mnogim štovateljima Tustina lika i djela taj dio njegovog života ostao je manje poznat, a koliko je samom Tusti bio bitan najbolje znaju oni koji su uz njega živjeli i radili.

O filmu će govoriti redatelj Andrej Korovljev, Rajko Kutlača (Sindikat Istre i Kvarnera), Tanja Tomić (zbor Praksa), Matija Vlašić (Torpedo syndicate), a moderator je Marina Ivandić (Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju). Tribina je organizirana u suradnji Udruženja za razvoj kulture – URK, Kluba Močvara i Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID). Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Izvor

Leave a Reply


+ 8 = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum