Izložba Breze Žižović u SKUC-u

Samostalna izložba Breze Žižović naziva „V kao Voda“ bit će otvorena u subotu 3. listopada u pulskom Srpskom kulturnom centru u Istri (SKUC, Maksimijanova 12) s početkom u 20 sati. Radi se o novom ciklusu radova umjetnice u tehnici akvarela.

brza

„Za razliku od njenih prijašnjih izložbenih ciklusa u akrilu, umjetnica se ovaj put odlučila za akvarel koji je pogodniji za ovakvu vrstu vizualnog istraživanja imaginarnog mikro svijeta. Otkrića do kojih dolazi su estetske i formalne prirode što ne znači da su lišena etičkih promišljanja. Naime, unatoč promjeni tehnike (s akrila na akvarel) i formalnog izričaja (od figurativnog prema apstraktnom, no s natruhama jasnih formi) Breza Žižović ostaje dosljedna u svojim konačnim rezultatima koji odišu mirnoćom, kontemplacijom i nježnošću“, navodi se u katalogu izložbe.

Izložba Breze Žižović „V kao Voda“ u SKUC-u ostaje otvorena do 30. listopada.

Izvor

Leave a Reply


1 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum