Kleopatra u Teatru Naranča

Predstava „Kleopatra“ bit će odigrana u Teatru Naranča u nedjelju, 4. travnja, u 18 sati.

Screen Shot 2015-10-01 at 11.03.13

O predstavi:

“Život piše priče, likovi pletu mreže, a povijest stvara legende. Dobri likovi, a i oni zli, sjedinjuju se u ovoj priči o pobjedi. Mjesto radnje, Egipat; biser rijeke Nil. Mjesto je to gdje počinje priča ova, koju krase drevna slova. Ne samo slova, čine ju i likovi! Oni dobri i oni zli. Baš kao svaku priču, zar ne? Stranice ove priče imaju mrlje od krvi, otrova, zavisti i ludosti, ali na kraju bitku dobiva dobrota. Dobrota i borbenost jedne žene, žene koju pamte tisućljeća, a ime njezino izgovara se s trncima – Kleopatra. Davna pješčana povijest napisala je priču o našoj ikoni, kraljici i velikoj ličnosti koja je Teatru Naranča poslužila kao odskočna daska za novi predljetni komad namijenjen igranju na otvorenom. Savršen spoj klasičnog, starog tirkizno-zlatnog Egipta i glazbe 21. stoljeća koja koketira s najmodernijim žanrovima poput rumunjskog dance-a i K-Popa. Kreativni tim Naranče predvođeni testkopiscem Franjom Tončinićem, redateljem Majklom Mikolićem i ravnateljem i scenografom Lukom Juričićem na scenu su po prvi put u Hrvatskoj postavili priču o egipatskoj kraljici. Zaplet pun spletki, prekrasni šareni kostimi, moderna glazba i igra svjetlosnih efekata samo su neke odlike novog projekta Teatra Naranča.”

U predstavi, kao i do sada, miješaju se profesionalni glumci (u ovom slučaju Juriči i Tončinić) s ansamblom dramskog studija.

Priča prati rasplet oko dvorske spletke koju je zakuhao Potin, glavni sluga maloljetnog faraona Ptolomeja. Naime, njegov plan bio je otrovati tortu namijenjenu Kleopatri i na taj način riješiti je se zauvijek…

Screen Shot 2015-10-01 at 11.06.48

Hoće li Kleopatrina domišljatost i lukav duh pobijediti zavjeru Potina i svog pomalo glupog mlađeg brata Ptolomeja? Što će učiniti Kleopatra kako bi se osvetila i ispravila nepravdu pogledajte u raskošnoj predstavi Teatra Naranča o kraljici svih kraljeva Kleopatri.

Igraju: Jasna Petković, Franjo Tončinić, Luka Juričić, Nataša Mandić/Tanja Skandel Monas, Edi Gojak, Gea Modrušan/Ornella Oršulić, Irin Šime Rabar, Dominik Dolenc, Filip Boškin, Ana Licul, Martina Božić, Paola Šimunović i Saša Ergotić.

Izvor

Leave a Reply


6 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum