Počela Škola animiranog filma – još uvijek ima slobodnih mjesta!

U ponedjeljak je u prostoru Kluba Pulske filmske tvornice s radom počela Škola animiranog filma, a prvog sata polaznici su zajedno s voditeljicama Majom Prokl i Petrom Gardijan izradili taumatoskop te se pozabavili „animacijom“ plastičnih čaša. Naknadno će oni putem animacija kockica, plastelina i kolaža savladavati pojedinačne animacijske vježbe te se upoznati sa specifičnostima pojedinih materijala, njihovim mogućnostima kao i različitim animacijskim pristupima.

ŠAF

Besplatna edukacija namijenjena je djeci od petog do osmog razreda osnovne škole koja će tijekom dva mjeseca učiti osnovne animacijske tehnike i u konačnici izraditi vlastiti film. Škola će se održavati u Klubu Pulske filmske tvornice ponedjeljkom i petkom od 18 sati. Budući da još uvijek ima slobodnih mjesta zainteresirani za pohađanje mogu se prijaviti na broj mobitela 099 863 17 27 ili mail pulskafilmskatvornica@gmail.com. Školu animiranog filma je dosad prošlo 200-njak osnovnoškolaca, a nedavno je animirani film „U raljama vremena“ koji je realiziran u sklopu prošlogodišnjeg izdanja dobio nagradu na 53. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Izvor

Leave a Reply


6 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum