ŠAF-ovcima treća nagrada na 53. dječjoj reviji

Sa 53. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja je održana u Rijeci od 30. rujna do 3. listopada Škola animiranog filma Pulske filmske tvornice vratila se sa svojom prvom nagradom. Stručni žiri u sastavu Simon Bogojević Narath, Maja Flego, Boris Poljak, Aleš Suk i Slaven Zečević dodijelio je u kategoriji animiranog filma grupnom ostvarenju „U raljama vremena“ treću nagradu za maštovitu naraciju i kreativno korištenje različitih animacijskih tehnika.

indeksiraj

„U raljama vremena“ realizirali su 2014. na 4. ŠAF-u Max Šestan, Tedi i Marco Veličković, Dora Macuka, Juraj Topić, Jana Raguž, Marin Stepčić, Melisa Huskić, Elena Mirković, Mia Fable, Denis Hrgota i Toya Langedijk. Na reviji su konkurirala još dva animirana filma pulskog ŠAF-a – „Tegla“ Andree Biasola iz 2013. i grupni rad „Tajnica Ljubica“ iz 2014.

Reviju već više od pola stoljeća organizira Hrvatski filmski savez, a ove godine program je održan uz pomoć suorganizatora, Art-kina Croatia iz Rijeke. Dodijeljene su nagrade za najbolje animirane, dokumentarne i igrane filmove, TV reportaže, filmove u otvorenoj kategoriji i radioničke filmove s time da je uz profesionalni žiri najbolje sudionike u istim kategorijama nagradio i međunarodni dječji žiri.

ŠAF-plakat

5. Škola animiranog filma Pulske filmske tvornice počet će s radom u ponedjeljak, 12. listopada, a održavat će se u Klubu Pulske filmske tvornice ponedjeljkom i petkom od 18 sati. Besplatna dvomjesečna edukacija namijenjena je djeci od petog do osmog razreda osnovne škole koja će pod vodstvom Maje Prokl i Petre Gardijan učiti osnovne animacijske tehnike te izraditi vlastiti film. Putem animacija kockica, plastelina i kolaža polaznici će savladavati pojedinačne animacijske vježbe te se upoznati sa specifičnostima pojedinih materijala, njihovim mogućnostima kao i različitim animacijskim pristupima. Prethodno će izraditi klasične animacijske izume – fenakistoskop i taumatoskop – zahvaljujući kojima je na jednostavan način moguće objasniti osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su tromost oka, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama, brzina pokreta…

Školu animiranog filma je dosad pohađalo 200-njak osnovnoškolaca. Zainteresirani se mogu prijaviti do 12. listopada na broj mobitela 099 863 17 27 ili mail pulskafilmskatvornica@gmail.com.

Izvor

Leave a Reply


5 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum