Otvorenje izložbe Renate Trifković u Gradskoj galeriji Pula

Otvorenje izložbe mozaika autorice Renate Trifković bit će održano u Gradskoj galeriji Pula, u srijedu, 11. studenog, u 19 sati.

Screen Shot 2015-11-09 at 10.28.14

Renata Slobodana Trifković rođena je u Puli 1976. godine. Diplomirala je 2003. godine na odsjeku za slikarstvo Akademije likovnih umjetnosti u Beogradu, u klasi prof. Gordana Nikolića. Na beogradskoj Akademiji upisuje i poslijediplomski studij, te magisterij gdje se pod mentorstvom prof. Đure Radolovića specijalizira za zidno slikarstvo i mozaik, te isti završava sa zvanjem i vođenjem Katedre za mozaik na Akademiji u Beogradu.

Po završetku studija prolazi na tečaju za usavršavanje u tehnici mozaika u Rimu, u ateljeu Aletti (pod pokroviteljstvom Svete Stolice), gdje se četiri godine usavršava u izradi mozaika sa suvremenim pristupom ka dekoraciji kršćanskih crkava.

Do sada je sudjelovala u izradi 15 000 kvadratnih metara mozaika u preko 150 različitih crkava, kapela i svetišta po cijelome svijetu, a njeno usavršavanje u tom području i dalje traje.

Dobitnica je tri nagrade za mozaik i jedne za slikarstvo.

Sudjelovala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama, a ovo je njezino prvo samostalno predstavljanje hrvatskoj publici.

Izvor

Leave a Reply


1 + = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum