„Belladonna“ i „Tu tamo“ na festivalu u Rotterdamu

Na 45. međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, koji se održava od 27. siječnja do 7. veljače, u kratkometražnom programu bit će prikazana dva hrvatska naslova: „Belladonna“ Dubravke Turić snimljena u produkciji Spiritus Movensa i animirani film „Tu tamo“ redatelja Alexandera Stewarta, nastao u produkciji zagrebačkog Bonobostudija.

12trbkpcskxhbqt0s0ho9unwvl9

„Belladonna“ i ekipa filma u Rotterdam stižu odmah nakon Sundance Film Festivala gdje je ovaj naslov uvršten u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova. U Rotterdamu se pak ovaj debitantski uradak, za koji Dubravka Turić osim režije potpisuje scenarij i montažu, prikazuje u sekciji pod nazivom Kratke priče: Bez upozorenja (Short Stories: Without Warning). „Belladonna“ je kratkometražni film o trima različitim ženama koje se susreću u oftamološkoj klinici gdje, potpuno neočekivano, doživljavaju trenutak bliskosti. Glavne uloge tumače Aleksandra Naumov i Nada Đurevska, a ostale igraju Lana Barić, Dražen Kühn i Anita Matković. Producentica filma je Zdenka Gold iz produkcijske kuće Spiritus Movens, za promociju i plasman zadužena je Ivana Ivišić iz tvrtke za promociju i distribuciju Everything Works, direktor fotografije je Branko Linta. Podsjetimo, „Belladonna“ je prošle godine proglašena najboljim kratkometražnim filmom u natjecateljskoj sekciji Horizonti Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.

vb9spsee7qqebmgxmobvxj4ztzz

Animirani film „Tu tamo“ redatelja Alexandera Stewarta na festival u Rotterdam stiže direktno sa Slamdancea gdje se prikazuje u konkurenciji animiranih filmova. „Tu tamo“ počinje kao bilježnica putnika, sa skicama koje su nastale u ljeto 2014. na hrvatskoj obali i u Zagrebu, no detalji se brzo počnu rastvarati u apstraktne utiske s rubova sjećanja. Film se prikazuje u sekciji nazvanoj Pitoreskno (Couleur Locale) koja kroz pet odabranih filmova reflektira udaljenost od doma. Za ovaj autorski projekt Alexandera Stewarta, animaciju supotpisuje Darko Masnec, koloriranje Ivan Košutić i Jelena Oroz, a miks zvuka Gideon Kiers. Producentica je Vanja Andrijević iz Bonobostudija.

Međunarodni filmski festival u Rotterdamu, koji će cjelokupni program u svim sekcijama objaviti 22. siječnja, jedan je od najvećih i najutjecajnijih filmskih festivala koji – osim što svake godine privlači desetine tisuća profesionalaca i posjetitelja – određuje buduće filmske trendove i otkriva filmaše na koje treba obratiti pažnju. Zbog bogatog filmskog programa, velike posjećenosti i izuzetno razvijenog industrijskog segmenta (filmski sajam CineMart) Rotterdam se ubraja među festivale prve kategorije. Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

Izvor

Leave a Reply


+ 8 = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum