Hrvatska premijera „Memoara slomljenog uma“ Danila-Lole Ilića u Pulskoj filmskoj tvornici

Siječanjski program Klubodroma Pulske filmske tvornice nastavlja se ovoga četvrtka, 14. siječnja, hrvatskom premijerom dugometražnog igranog filma „Memoari slomljenog uma“ Danila-Lole Ilića, koji će u Klubu PFT-a biti prikazan s početkom u 19 sati. Gosti večeri bit će Danilo-Lola Ilić, Nives Galić i Anna Gaspotić, dok će moderatorica biti Ivana-Nataša Turković. Ulaz na program je slobodan!

Memoari slomljenog uma - plakat

Ova priča o čovjeku i društvu kompilacija je misli o životu i vremenu u kojem živimo. Glavni likovi istražuju uzroke i posljedice suvremene interakcije te ujedno pokušavaju dokučiti pravu vrijednost ljudskog postojanja.

Svakodnevno „sivilo“ uzelo je svoj danak – zarobljeni smo u besmislu i samonametnutnom zatvoru. Naša svakodnevna opterećenja naizgled su beskrajna, a stvari se samo pogoršavaju. Što više vidimo to smo svjesniji ljudskih nedostataka. Film je svojevrsno samopropitivanje te predstavlja emocionalno i ponekad nadrealno „putovanje“ kroz stanja svijesti onoga koji se ne uklapa u svijet, te pokušava shvatiti je li on slomljen ili se to svijet raspada.

Memoari slomljenog uma

„Memoari slomljenog uma“ premijerno su prikazani na 43. FEST-u, odnosno Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu, a potom na 8. Leskovačkom međunarodnom festivalu filmske režije LIFFE.

Puljanin Danilo -Lola Ilić je diplomirao na Odsjeku za film i TV montažu Umjetničke akademije u Beogradu, pod mentorstvom Andrije Zafranovića, te je magistrirao filmsku režiju na Ohio University’s School Of Film. Prethodno je režirao dugometražne dokumentarne filmove „Pula je i moj grad“ (2014.) i „Prašina svakodnevnog života“ (2011.), te dugometražnu dramu “Distortion” (2007.) nagrađenu na Accolade Competition 2007.

Izvor

Leave a Reply


4 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum