Otvorenje izložbe Alena Floričića „Videos 1998-2015“ u Galeriji Škuc

Izložba Alena Floričića „Videos 1998-2015“ bit će otvorena u petak, 22.siječnja u 20 sati u ljubljanskoj galeriji Škuc kao rezultat suradnje Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Galerije Škuc i Trieste Contemporanea. Alen Floričić, umjetnik u području ambijentalne i instalacijske umjetnosti u Galeriji Škuc će izložiti radove koji namjerno odbijaju bilo kakvu narativnu ili dramsku strukturu.

floričić

“Većina izloženih videa su temeljeni na pokretu, minimalnom fizičkom elementu koji je transformiran u anksioznu mehanizaciju putem hipnotičkog ponavljanja. Kroz automatizirane pokrete, umjetnikovo tijelo gubi bilo koju organsku spontanost koji povezujemo sa životom i postaje subjektom bezobzirne potrebe za ponavljanjem. Njegov rad može biti čitan kao radikalno propitivanje Prosvjetiteljskog projekta i posebice koncepta subjekta kao onog koji spaja prirodu i kulturu”, navodi se u tekstu Vladimira Vidmara koji zajedno sa Sabinom Salamon kurira projekt.

Izvor

Leave a Reply


4 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum