OTVORENJE OBNOVLJENOG KINA LABIN

Svečano otvorenje obnovljenog Kina Labin bit će održano u petak 15. siječnja u 18 sati s projekcijom filma “Narodni heroj Ljiljan Vidić“.

kino_labin

U sklopu projekta Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača, dijela Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva koja su kao strateški projekt 2013. godine pokrenuli Hrvatski Audio-vizualni Centar i Ministarstvo kulture RH, uz podršku lokalnih jedinica samouprave, pedeset i jedan kinoprikazivač (kino dvorane i festivali) na području Hrvatske opremljeni su suvremenom digitalnom opremom (projektor, softver,ozvučenje i platno) nužnom za prikazivanje recentnih filmskih ostvarenja, uključujući i 3D filmove. Temeljem Ugovora o programskim obvezama, nova oprema sve kinoprikazivače tijekom idućih sedam godina obvezuje na minimalno šest projekcija tjedno tijekom čitave godine, uz jasno definiranu zastupljenost različitih žanrova, kao i ostvarenja za djecu i mlade.

Nova oprema za prikazivanje prvi je korak u sveobuhvatnoj obnovi Kina Labin, za koje je u planu i obnova interijera i vanjske fasade zgrade Učilišta, pod čijim okriljem djeluje. Trenutni kapacitet dvorane je 399 mjesta na parteru i 104 na balkonu.

Povodom otvorenja Kino Labin časti stanovnike Labinštine s dvije besplatne projekcije. U petak je na repertoaru domaća hit komedija “Narodni heroj Ljiljan Vidić“ u režiji Ivana-Gorana Viteza, dok e je subota rezervirana za 3D animiranu verziju kultnog remek djela Antoinea de Saint Exuperija „Mali Princ“, oba s početkom u 18 sati.

Izvor

Leave a Reply


− 6 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum