Radionica „Osnovni principi kulturne ekonomije i menadžmenta“ u Rojcu

Istarska kulturna agencija organizira radionicu „Osnovni principi kulturne ekonomije i menadžmenta“ koja će biti održana u subotu, 23. siječnja od 10 do 17 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli.

Sadržaj radionice „Osnovni principi kulturne ekonomije i menadžmenta“ pojasnit će polaznicima i polaznicama osnovne principe kulturne ekonomije i menadžmenta: operativni i strateški menadžment, projektni menadžment te osnove pisanja i planiranja projekata u kulturi i umjetnosti, kao i pregled financijskog okvira za rad neprofitnih organizacija.

ikarojc

Tematske cjeline radionice su:

– Strateški i operativni menadžment u kulturnim organizacijama: usvajanje temeljnih znanja organizacije i planiranja u kulturnim organizacijama

– Projektni menadžment u kulturi i umjetnosti: planiranje i vođenje projekata u kulturi i umjetnosti te EU aplikacije

– Osnove pisanja i planiranja sadržaja projektnog plana u kulturi i umjetnosti

– Financiranje: priprema modela za prezentaciju projekta i traženje financijskih sredstava, ”fund-raising” i sredstva za financiranje u kulturi na nacionalnom i internacionalnom nivou

– Pregled najvažnijih i najistaknutijih izvora financiranja za kulturu

Radionicu će voditi Marin Lukanović, filmolog, redatelj, oblikovatelj videa i producent iz Rijeke, koji je dvadesetak godina aktivan u radu s mladim kreativcima u neformalnoj i formalnoj edukaciji. Jedan je od osnivača udruge Filmaktiv iz Rijeke čiji je bio dugogodišnji voditelj, a također je jedan od pokretača Saveza udruga Molekula. Član je više radnih skupina kroz koje aktivno sudjeluje u kreiranju lokalnih i nacionalnih kulturnih politika. Stručni je suradnik za umjetničke studije Sveučilišta u Rijeci, suradnik je institucionalnih i vaninstitucionalnih kazališta u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. U Italiji i Hrvatskoj radi na dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima kao suradnik i autor, a kratkim filmom „Standardna priča 9“ 2005. godine osvaja nagradu na Pulskom filmskom festivalu. Producirao je više dokumentarnih i jedan animirani film. Diplomirao je filmologiju na Sveučilištu u Bologni. Voditelj je kolegija Osnove strateškog i projektnog menadžmenta te Medijske umjetnosti i prakse na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Zamjenik je predsjednice Upravnog odbora Zaklade Kultura nova.

Radionica je za sve sudionike je besplatna, broj osoba ograničen te iz IKA-e pozivaju sve zainteresirane da se prijave petka, 15. siječnja u 12 sati putem poveznice: http://goo.gl/forms/x4Cl96ubH5.

U radu radionice može sudjelovati isključivo jedan član ili članica neprofitne organizacija registrirane u djelatnostima kulture ili samostalni umjetnik. Potvrde o sudjelovanju bit će poslane krajem tjedna nakon isteka roka za prijavu. Nakon potvrde o sudjelovanju, polaznici se obavezuju prisustvovati radionici u cijelosti. Selekcija će biti izvršena prema redoslijedu prijave i ispunjavanja uvjeta (članstvo u OCD i/ili samostalni umjetnik s područja Istarske županije).

Leave a Reply


7 + = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum