Izložba Branka Kolarića „Mental Collaction“ u Rovinjskom MMC-u

„Mental Collacttion“ naziv je samostalne izložbe Branka Kolarića koju je moguće razgledati u rovinjskom Multimedijalnom centru do 26. veljače.

collaction

„Premijernom prezentacijom svoje nove izložbe, rovinjski umjetnik Branko Kolarić definira svoju umjetničku praksu na rubovima višemedijskih preplitanja u kojima ravnopravno, a u skladu svoje dugogodišnje kreativne strategije, koristi crtež, slike, instalacije, ready-made postupke i konceptualna promišljanja. Izbor iz autorove recentne produkcije združen pod programatskim nazivom Collaction sastoji se od niza samostalnih elemenata ili ciklusa kao što su 49 / 51, Kremlin Award, Collection, Egalizacija, Supremonyzam itd. Povezuje ih prije svega jedno specifično, promišljeno ozračje primjereno artističkim pretenzijama u pozicioniranju pojedinačnog, osobnog rada u suvremeni virtualni umjetnički komunikacijski vrtlog otvorenih kriterija i kontinuiranog eksperimentiranja bez nepotrebne granice između realnosti i fikcije, vrijednosti i prosječnosti, humanizma i totalitarizma.“, navodi se u katalogu izložbe kojeg potpisuje kustosica Maja Briski.

Izvor

Leave a Reply


9 + = 18

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum