Izložba TRAPULE (nerealizirani projekti) u riječkoj Filodramatici

Neformalna skupina Trapula, koju čine pulski arhitekti, dizajneri i umjetnici bliski idejama environmental arta,  do sada je radila na više projekata u Puli, Premanturi, Labinu i Rabu – od kojih nijedan nije bio realiziran – a sada ih na jednom mjestu okuplja u riječkoj Galeriji Filodrammatica. Izložba TRAPULE (nerealizirani projekti) otvara se u četvrtak, 18. veljače u 19 sati, a moguće ju je posjetiti do 4. ožujka 2016. godine.

Članovi čvrste jezgre neformalne grupe Trapula su arhitekti Dino Krizmanić i Leonid Zuban, dizajner svjetla Dean Skira, umjetnici Robert Pauletta i Bojan Šumonja, te novinar Sven Semenčić. Područje interesa nalaze u izvođenju multidisciplinarnih umjetničkih zahvata, instalacija i intervencija s naglaskom na nove tehnologije, materijale i postupke u javnom prostoru, u kojima se prožimaju ekologija, umjetnost, turizam, edukacija i znanost.

trapula

Jednim se od radova, Trapula 2, predviđa privremeni ljetni paviljon na zvoniku pulske katedrale. Instalacijom zvonik postajelandmark i svojevrsni portal, odnosno ulaz u ljetna zbivanja Kandlerove ulice, koji kao ljetni art paviljon omogućuje promatranje Pule putem camere obskure. Planirani zahvat odnosi se na vanjsku oblogu zvonika, koji se prekriva reflektivnim panelima. Paneli se oslanjaju na gornji podest i vežu se za postojeću konstrukciju. Postavljanje instalacije vrši se bez ikakog invazivnog kontakta sa zidovima zvonika, odnosno bez bušenja i fiksiranja.

Trapula 2

Organizator izložbe je Drugo more, u okviru programa Galerija DM, na čijim stranicama možete pročitati više o stvakom projektu.

Leave a Reply


6 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum