„KAKO JE PROPAO ROKENROL“ U SKLOPU KLUBODROMA PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klubodrom Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka, 18. veljače, donosi film po odabiru članice i predsjednice udruge Sande Letonja-Marjanović „Kako je propao rokenrol“. Kultna jugoslavenska omnibus komedija iz 1989. godine nagrađena na pulskom filmskom festivalu Zlatnom arenom za montažu bit će prikazana 19 sati, a ulaz na program kojim će Letonja-Marjanović moderirati je slobodan.

Kako je propao rokenrol

Film se sastoji od tri zasebne priče – „Do izvora dva putića“, „Nije sve u ljubavi (ima nešto i u lovi)“ i „Ne šalji mi pisma“ – svaku od kojih je napisao i režirao drugi scenarist i redatelj. U prvoj pratimo mladića Komu, propalog rokera, koji želi dokazati ocu producentu kako novokomponirana glazba može biti bolje od njegove. Zbog toga se Koma transformira u misterioznog maskiranog folk pjevača poznatog kao Nindža. Nakon priče koju potpisuje Zoran Pezo slijedi ona Vladimira Slavice. U njoj se Drakula ludo zaljubljuje u plavušu koja ga i bez glogovog kolca, srebrnog metka ili sunčevog svijetla uspijeva lišiti vječnog života. U posljednjem dijelu nastalom pod redateljskom palicom Gorana Gajića pratimo jedan par, šivačicu Evu i muzičara Đuru. Oni imaju harmoničnu vezu u koju raskol uvodi ljubavno pismo.

Kako je propao rokenrol1

Dijelove povezuje lik Zelenog zuba, koji je alter ego Dušana Kojića. Priče su smještene u kontekst popularne i mladalačke kulture u Jugoslaviji neposredno prije njenog raspada te obiluju satiričnim i apsurdnim humorom, kao i elementima farse.

Kako je propao rokenrol3

Filmska glazba je također nastala zajedničkim trudom rock sastava Idoli, Električni orgazam i Disciplina kičme, s time da su predvodnici grupa – Vladimir Divljan, Srđan Gojković i Dušan Kojić – komponirali glazbu za svaki pojedini segment.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržava Kultura nova.

Izvor

Leave a Reply


6 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum