PREDSTAVLJANJE MEDINE REŠIĆ U PULSKOJ FILMSKOJ TVORNICI

Kratkim video radovima i filmovima, ali i serijama fotografija, predstavit će se ovoga četvrtka, 25. veljače, u Klubu Pulske filmske tvornice fotografkinja Medina Rešić. Moderatorica programa koji će početi u 19 sati bit će Ivana-Nataša Turković, a ulaz je besplatan.

M. Rešić

Za ovu priliku Rešić je pripremila četiri kratka video rada i filma od kojih su dva plesna – „Cirrus“ i „E qui dall’altra parte“, koji je nastao u koprodukciji s Nikom Janković. U dokumentarnom filmu „Arboretum Rises“ autorica prati Arboretum Kolektiv tijekom organizacije 1. Arboretuma – Eco, Art and Music Festivala održanog u tvrđavi Turtian u Šikićima, na čijim je zidinama bio projiciran. „Galiotova pesan“ je eksperimentalni video realiziran u sklopu 1. Production Ina Pulske filmske tvornice, a u njemu Rešić slaže detalje motovunskih motiva na pjesmu Vladimira Nazora. Također, prikazana će biti video prezentacija šestomjesečnog rada na skupnoj izložbi „Paradise“ u Den Haagu.

Medina Rešić

Osim toga, gošća će prikazati serije fotografija nastalih na Outlooku 2014. te Fresh Island Festivalu 2015., vodećem europskom Hip-Hop i Urban music festivalu koji se održava u Novalji na Pagu, odnosno Zrču.

Medina-Resic-FreshIsland

Medina Rešić je rođena 1990. Nakon završene jezične gimnazije u Puli odlazi na studij fotografije na Kraljevskoj akademiji za umjetnost u Den Haag-u, gdje je trenutno na zadnjoj godini studija. Od 2008. izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je prve nagrade na fotografskom salonu u Čakovcu (2011.). Iste godine su grad Den Haag i Europska Unija izabrali njenu fotografiju kao jednu od najboljih fotografija koje prikazuju Europu u 2018. Rašić sudjeluje aktivno u organizaciji međunarodnog fotografskog festivala Organ Vida u Zagrebu.

Izvor

Leave a Reply


8 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum