Seminar „Priprema projekata za program „Kreativna Europa”“

Dvodnevni seminar „Priprema projekata za program „Kreativna Europa”“ bit će održan 22. i 23. veljače u Društvenom centru „Veli Jože“ u Pazinu. Organizacija seminara jedna je u nizu aktivnosti u okviru programa „Izgradnja kapaciteta organizacija u kulturi Istarske županije“ koji provodi Istarska kulturna agencija, a financiran je iz Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije. Cilj ove edukacije je upoznati djelatnike u kulturi s mogućnostima i novim prilikama za financiranje kroz program „Kreativna Europa“.

Creative-Europe-685x455

Novi program EU „Kreativna Europa“ poduprijet će europsku kinematografiju te kulturni i kreativni sektor s ciljem njihovog doprinosa održivom rastu i zapošljavanju. Istarska županija imenovala je IKA-u kao koordinatora zaduženog za informiranje potencijalnih korisnika s područja Istarske županije o uvjetima raspisanih natječaja za dodjelu sredstava iz programa „Kreativne Europe“ i potprograma kultura i mediji.

„Seminar je podijeljen u dva dijela; u prvom ćemo dijelu predstaviti program EU „Kreativna Europa“. Bit će govora i o strateškim smjernicama, dokumentima i zakonodavnim okvirima koji reguliraju područje kulture unutar EU. Također, polaznici će dobiti priliku proći natječajni obrazac, upoznati se sa praktičnim i korisnim savjetima i „trikovima“ koji će im pomoći kvalitetno razviti vlastitu ideju, pronaći odgovorne partnere, na uspješan način ispuniti natječajnu dokumentaciju te izraditi održiv projektni troškovnik. Biti će govora i o koracima nakon odobravanja bespovratnih sredstava, implementaciji projekta, administraciji i izvještavanju“, navodi se u priopćenju IKA-e.

Seminar je namijenjen isključivo predstavnicima ustanova i organizacija civilnog društva Istarske županije registrirane u djelatnosti kulture. Prijave se zaprimaju putem poveznice: http://goo.gl/forms/tlOKGUQTc6 do srijede, 17. veljače. Zbog očekivano velikog broja prijava, izvršit će se selekcija temeljem redoslijeda prijave i informacija u prijavnom obrascu kojime će organizacija dokazati vlastite kapacitete za sudjelovanje u programu „Kreativna Europa“. Seminar je za sve sudionike besplatan. Obavezno je sudjelovanje u radu seminara oba dana.

 Izvor

Leave a Reply


1 + = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum