Tri animirana filma u natjecateljskom programu festivala u Belgiji

U natjecateljskim programima 35. međunarodnog festivala Anima koji se od 5. do 14. veljače održava u Bruxellesu bit će prikazani kratkometražni animirani film „Stakleni čovjek“ Daniela Šuljića, „Slatki snovi“ Dinka Kumanovića i manjinska hrvatska koprodukcija „Život s Hermanom H. Rottom“ autorice Chintis Lundgren.

gy7ta8bxpjir2yqo4sx22l13pqc

Film „Stakleni čovjek“ nastao je u produkciji Kreativnog sindikata i koprodukciji Zagreb filma, a bit će prikazan u međunarodnom natjecateljskom programu u koji je uvršten i višestruko nagrađivani kratkometražni animirani film „Život s Hermanom H. Rottom“, nastao u koprodukciji estonskog studija Chintis Lungreni Animatsioonstuudia, Adriatic Animation iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudios.

3su62tokxv1m3dbx7a2g1t75ffw

Kratkometražni animirani film „Slatki snovi“, nastao u produkciji Zagreb filma, premijerno je prikazan na prošlogodišnjem izdanju Animafesta, a u Bruxellesu će biti prikazan u međunarodnom dječjem natjecateljskom programu.

j9stehpyhnz539dkz31evi2nace

U sklopu 35. izdanja Anime gledatelji će vidjeti 135 kratkometražnih filmova iz cijelog svijeta, a o pobjednicima odlučuju međunarodni žiri i publika. Uz filmove kratkog metra u sklopu festivala na programu su i novi dugometražni animirani filmovi; između ostalih „Anomalisa“ u režiji Charliea Kaufmana i Duka Johnsona te „Miss Hokusaï“ japanskog redatelja Keiichija Hare. Uz Japan, fokus je i na animaciji Velike Britanije, a svi ostali detalji vezani uz festival dostupni su na njegovim službenim stranicama.

Izvor

Leave a Reply


5 + = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum