Vejina „Anka“ osvanula u strip izdanju

Dirljiv tekst pjesme „Anka“ u izvedbi Etno skupine Veja oživio je u crtežima mladog novigradskog ilustratora Tonija Buršića. Strip, koji vjerno ilustrira tragičan opjevani događaj. Toni Buršić mladi je student ilustracije iz Novigrada. “Ovu snažnu pjesmu pokazala mi je sestra. Slike koje sam vidio tijekom slušanja odlučio sam povezati u strip”, kazao je Buršić. Rezultat se posebno dojmio članovima Veje, koji su ga odmah kontaktirali, što je rezultiralo ovom suradnjom. Tekst je tradicijski, a na engleski ga je prevele profesorica Gorana Družeta.

ANKA STRIP.indd

Buršić trenutačno živi u Ljubljani, gdje završava treću godinu dodiplomskog studija na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn. Prethodno je u Puli završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna na Odjelu grafičkog dizajna. Njegovo područje interesa su stripovi, književna ilustracija, te ilustracija plakata. Inspiraciju za svoja djela preuzima iz stvarnog svijeta, jer, kaže, nema ništa dinamičnije od same stvarnosti. Koristi se tehnikama kao što su akvarel, tuš i jetkanice, te raznorazne kombinacije samih tehnika.

ANKA STRIP.indd

Veja je početak godine obilježila koncertom u ispunjenom zagrebačkom klubu Močvara, gdje su predstavili neke od novih pjesama na kojima upravo rade, a koje će se naći na njihovom drugom albumu. Nastavak je to na vrlo uspješnu prošlu godinu u kojoj su imali istaknuti nastup na francuskom Les Traverses Tatihou festivalu.

Leave a Reply


5 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum