FILMSKE RADIONICE ZA DJECU I MLADE U GRADSKOJ KNJIŽNICI LABIN

Filmske radionice za djecu i mlade naziva „Sjećanje u kadru” bit će održane od 21. do 25. ožujka u Gradskoj knjižnici Labin i na terenu pod stručnim vodstvom Vivijane Brkarić, predsjednice udruge Spod Učke i Valtera Stojšića, samostalnog umjetnika, snimatelja, dizajnera.

events_2457_suk_web

Filmske radionice nude praktičan rad na filmu, a namijenjene su djeci i mladima od 12 do 16 godina koji će usvojiti osnove snimanja te stečeno znanje primijeniti u snimanju kratkog dokumentarnog filma na temu rudarske baštine. Cilj projekta je da se kod mlađe generacije razvije pozitivan odnos prema kulturnom nasljeđu te ih se potakne na kreativno razmišljanje i produkciju. Spoj filmske umjetnosti i rudarskog nasljeđa iz perspektive mladih stvaraoca inovativan je pristup učenju, istraživanju talenata, ali i jačanju društvene odgovornosti.

Sve informacije o projektu dostupne su na mrežnim stranicama Knjižnice www.gk-labin.hr, a za sudjelovanje svi se zainteresirani mogu prijaviti na broj telefona 052/852-257 ili putem elektronske pošte na adresu gradska.knjiznica.labin@pu.t-com.hr. Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kroz projekt Fond Gradova i Općina, a u suradnji s udrugom Spod Učke i Narodnim muzejom Labin. Promocija snimljenog dokumentarnog filma planirana je u Noći knjige, 22. travnja 2016.

Izvor

Leave a Reply


5 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum