Izložba „Idyll“ u galeriji Poola

Otvorenje samostalne izložbe “Idyll”, španjolskog autora Helíja Garcíe, održat će se u petak 11. ožujka s početkom u 19 sati u pulskoj galeriji Poola.

heligarcia__idyll.jpg.350x500_q92

Zadnji radovi Helíja Garcíe  bave se idejom umjetnoga kao suprotnosti i zamjene za prirodu.

Stvaranje se doživljava kao dvostruki simbolički čin, istovremeno konstrukcije i destrukcije. Umjetnikova osobna vizija propituje vlastiti rad, umjetnost i ulogu pojedinca – stvaraoca u društvu i prirodi. U praksi, cilj umjetnikova rada jest preuzimanje uloge tvorca kako bi pokazao ono što je očigledno umjetno. Umjetnički prikaz prirodnoga vodi ka poetskoj destrukciji modela.
Kao slikar, stalno se poigrava idejom samog slikarstva kao i klasičnih slikarskih žanrova. Njegove kompozicije često prikazuju odnos čovjeka i prirode ili u prirodi, od koje je vidljivo otuđen.

Iako se njegov čitav rad temelji na stvaranju slike, sve ga više zanima nastajanje slika unutar procesa, bez obzira na konačan cilj. U tu svrhu dozvoljavam mogućnost situacija uzročnog stvaranja što će omogućiti nove slike i ideje. To podrazumijeva stvarni dodir sa zemljom. Poigrava se realnim, naoko uvjerljivim i nepostojećim. Također ga jako zanimaju odnosi među stvarnim elementima i prikazima.

 

Leave a Reply


+ 9 = 17

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum