Program MAPS – umjetnost u javnim sferama

ECAV – Ecole Cantonale d’art du Valais, Švicarska nudi dvogodišnji program magisterija u vizualnim umjetnostima MAPS – umjetnost u javnim sferama, namijenjen umjetnicima i stručnjacima koji žele propitivati odnos suvremenog umjetnika i javne sfere. Tečaj nudi praktične i teorijske platforme za razmatranje javne sfere iz multidisciplinarne perspektive. Fokus na studentsku praksu ovaj program kombinira s umjetničkim istraživačkim projektima, kroz radionice nudi praktično iskustvo u realizaciji projekata i intervencijama u javnom prostoru, a kroz godišnje seminare kontekstualizira teorijsku refleksiju polaznika i njihovo sudjelovanje na izložbama, objavljivanju projekata i studijskim putovanjima. Cilj je promišljanje načina na koje se umjetnost obraća različitoj publici, naravi sudjelovanja javnosti i stvaranja u suradnji, približavanje kritičkoj analizi prostora, te na koncu i ulozi izložbi i kustosa u navedenim pitanjima.

ecav

Smještena u švicarskoj regiji Valais, s izvanrednim položajem i prirodnim okruženjem, daleko od velikih urbanih centara, ECAV pruža idealno mjesto za detaljne terenske studije u područjima: zaštite okoliša i okolišne umjetnosti, društveno-angažiranih i projekata u zajednici, site-specific umjetničkih i kustoskih intervencija u javnom prostoru, odnosa umjetnosti i prirodnih znanosti, umjetničkih istraživačkih praksi, te rada na dijalektici između periferije i centra.

ecav2

Program MAPS sastavni je dio švicarske Platforme za magisterij u vizualnim umjetnostima, u sklopu nacionalnog programa suradnje koji uključuju sve švicarske umjetničke škole. Rok za prijave je 8. travnja 2016., a više možete doznati ovdje.

Priredila D. K.

Leave a Reply


3 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum