UBC on-line tečajevi

Centar za kulturnu planiranje i razvoj Međunarodnog Sveučilišta British Columbia (UBC), Vancouver, Kanada i ove godine pored svojih redovnih programa nudi i niz online tečajeva i radionica. Radi se o obuci i izobrazbi usmjerenoj na izgradnju organizacijskih i liderskih sposobnosti potrebnih za razvoj kulture kao vitalne komponente uspjeha i održivosti. Studenti iz cijelog svijeta imaju priliku prijaviti se i učiti od međunarodno priznatih stručnjaka u svojim područjima, te ono što su naučili izravno primijeniti na svojim zajednicama i organizacijama. Programi pružaju razvojne mogućnosti u strukama u rasponu od osoblja javnog sektora, planera i stvaratelja politika, preko administratora u umjetnosti, stručnjaka za razvoj zajednice i gospodarstva, sve do umjetnika, kulturnih djelatnika i savjetnika koji se bave naprednim praksama kulturnog razvoja. Program je prvenstveno usmjeren na osnaživanje međunarodnih lidera u planiranju i razvoju kulture, kako bi im se ponudila globalna perspektiva, kao i obrazovanje i podrška njihovoj karijeri u ovom narastajućem području. Tečajevi i radionice mogu se upisati pojedinačno ili svi zajedno, kako bi se njihovim uspješnim okončanjem dobio i UBC Certifikat u planiranju kulture. Trenutno je moguće prijaviti se za sljedeće online tečajeve i radionice:

ubc

Tečajevi: Temelji planiranja kulture; Izrada strateških planova; Festivali, događanja i događajima bogate zajednice

Radionice: Razvijanje destinacije – Poboljšanje autentičnih kulturnih iskustava; Poduzetništvo u kulturi; Pitajte publiku – sudjelovanje javnosti u odlučivanju; Planiranje kulture- međunarodna perspektiva; Planiranje kulture i proces urbane promjene; Kultura i održivi razvoj; Digitalna kultura i kulturni razvoj; Digitalna kultura i muzeji; Očuvanje povijesnog nasljeđa i gradovi budućnosti; Interkulturalni gradovi; Upravljanje za uspjeh u javnoj umjetnosti; Inoviranje snalažljivog dizajna ponovnim osmišljavanjem postojećih urbanih resursa.

Više informacija o programima i drugim online mogućnostima profesionalnog razvoja koje nudi UBC potražite ovdje.

Priredila D. K.

Leave a Reply


7 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum