„Život s Hermanom H. Rottom“ nagrađen na GLAS Festivalu animacije

Manjinska koprodukcija „Život s Hermanom H. Rottom“ Chintis Lundgren osvojio je nagradu za najbolji narativni film na GLAS Festivalu animacije, koji se održao od 3. do 6. ožujka u Berkeleyju u Kaliforniji.

roth

„Život s Hermanom H. Rottom“ kratkometražni je film o štakoru koji živi sam u neurednom stanu. No jednoga dana jedna mala mačka iz visokog društva vidjet će pijanog Hermana kako se vraća iz kafića, pomisliti kako je šarmantan i useliti se u njegov stan. Film je nastao u koprodukciji estonskog studija Chintis Lungreni Animatsioonstuudia, Adriatic Animation iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudios. Režiju i animaciju potpisuje Chintis Lungren, scenarij Draško Ivezić i Chintis Lundgren, a zvuk Henrik Malmgren.

GLAS Festival animacije novi je američki filmski festival koji je u svom prvom izdanju prikazao 65 filmova u natjecateljskim programima. Uz nagrađeni film, prikazana su još tri hrvatska naslova: „Tu tamo“ Alexandera Stewarta, „Arkadijska febra“ Tee Stražičić i „Vučje igre“ Jelene Oroz.

Izvor

Leave a Reply


6 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum