“POSVUDA RENCO” u spomen na Renca Kosinožića

U četvrtak, 28. travnja s početkom u 19:00 sati, u porečkoj galeriji Zuccato biti će otvorena izložba “Posvuda Renco” u spomen na djelo fotografa Renca Kosinožića. U sklopu inicijative, pokrenute prema zamisli Drage Orlića, svake će se godine održati jedna izložba od dvadesetak autorovih fotografija koje će nakon izložbe u cjelini biti poklonjene nekoj od istarskih ustanova (školama, vrtićima, gradskim ustanovama i sl.) .

“Vrijeme je neumoljivo i lako će se desiti da zaboravimo našeg fotografa Renca Kosinožića, te njegov dragocjen fundus ovjekovječenja našeg poluotoka. Time što zaboravljamo prerano nam umrlog dragog sugrađana, prepuštamo zaboravu i nas same: naše ljude, zanimanja i običaje, pejzaže, floru i faunu, spomenike kulture, sela, gradove i gradiće, prirodne ljepote, otoke, more i Čićariju, jednom riječju guramo u zaborav naš zavičaj u vidu 70.000 snimaka koje još stoje u autorovoj arhivi i čekaju našu odluku da –ožive…” Drago Orlić

renco

Renco Kosinožić (1952. – 2009.) rođen je u Novoj Vasi kod Poreča gdje je od 1980. radio kao samostalni profesionalni fotograf. Od 1983. bio je član Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH), a od 1985. član Zajednice umjetnika Hrvatske (ZUH).  Sudjelovao je na preko 50 samostalnih i skupnih izložbi. Njegovi radovi objavljeni su u mnogobrojnim publikacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izložba će se moći razgledati do 22. svibnja u radno vrijeme galerije Zuccato (Dekumanska 34, Poreč) od 10:00 do 12:00 i od 18:00 do 22:00 sata.

Leave a Reply


+ 2 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum