Projekcija filma „Maske“ u Dnevnom boravku Rojca

Projekcija dokumentarnog filma “Maske” bit će održana u četvrtak 14. travnja u 19 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc. Film predstavlja umjetničke maske Slobodana Tišme – pjesnika, konceptualista, nevidljivog umjetnika, rock glazbenika, performera i pisca, koji više od četiri desetljeća predstavlja autentičnu i jedinstvenu pojavu na umjetničkoj sceni.

plakat_-maske

Kao ni njegovi literarni zapisi, ni ovaj filmski, nije zaokružen i cjelovit. Namjerni i slučajni susreti s prijateljima i prolaznicima u obilasku osobnih mitskih mjesta Novog Sada, važnih točaka intimnog stvaralačkog univerzuma, prepliću se s arhivskim prizorima njegove umjetničke prakse, a sjedinjuju ih raskošni muzički pasaži pjesama kultnih jugoslavenskih novotalasnih sastava Luna i La Strada.

U filmu pored Slobodana Tišme govore Sabolcz Tolnai, Čeda Drča, Saša Rakezić (Aleksandar Zograf), Dejan Vučetić i dr.

Redateljica filma Brankica Drašković je novinarka i autorica dokumentarnih filmova. Već 25 godina angažirana je u nekoliko medijskih kuća, na više poslova. Autorica je brojnih dokumentarnih filmova, televizijskih emisija i reportaža produciranih u okviru raznih domaćih i međunarodnih projekata. Za filmove „Boye: Prvi pravi ženski zvuk“ i „Meškarke“ dobila je nekoliko nagrada na međunarodnim festivalima dokumentarnog filma. Trenutno je zaposlena na Odsjeku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Izvor

Leave a Reply


8 − = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum